Waarom hardlopen je leven (en dat van anderen) beter maakt

Zeven jaar geleden begon ik met hardlopen. Serieus dan. Ik had al eerder wat pogingen gewaagd, met Evi die me in zacht Vlaams toefluisterde dat ze fier op me was nadat ik driemaal drie minuten had hardgelopen. Ondanks deze bemoedigende woorden werd ik toen niet bevangen door het hardloopvirus.

Het virus sloeg wel hard toe nadat ik in 2012 twee weken in het ziekenhuis lag. Ik was flink ziek. Na die twee weken mocht ik dan eindelijk naar huis, tien kilo lichter, zonder conditie en met spieren die nodig weer aan het werk gezet moesten worden.

Ik moest gaan sporten om weer een beetje in vorm te komen. Daar startte mijn liefde voor hardlopen. Het leverde niet alleen liefde voor de sport op, maar nog zoveel meer. 

Eén van de dingen die ik leuk vind aan hardlopen is het sociale aspect. Ik heb me aangesloten bij een loopgroep en dat maakt dat ik minimaal één keer per week met andere liefhebbers in contact kom. Je hebt altijd iets om met elkaar over te praten, welk tempo je ook loopt. En ik maakte er echte vrienden, met wie ik niet alleen hardloop, maar ook regelmatig een borrel, etentje of feestje deel. 

Het allermooist vind ik hardlopen voor een goed doel. Een mooi voorbeeld daarvan is de Roparun, een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij teams geld ophalen om mensen met kanker te helpen. 

Zo gaat mijn hart uit naar het geweldige Team 92 Binnenmaas Run for Life, dat al jaren deelneemt aan de Roparun en zich steeds weer met hart en ziel inzet voor dit mooie doel. Naast de sportieve prestatie die ze jaarlijks leveren door van Parijs naar Rotterdam te lopen, zijn ze het hele jaar door druk met het bedenken en organiseren van acties en evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen. 

Daarom een shout out naar Team 92 Binnenmaas Run for Life én een tip voor alle hardlopers die graag een steentje willen bijdragen: doe mee aan de Beers drieluik crossen, drie unieke crossen onder de rook van Rotterdam. De eerste loop vindt plaats op zondag 19 januari 2020. Je kunt je ook voor de losse crossen inschrijven. Nieuwsgierig geworden? Check https://www.facebook.com/binnenmaasrun4life 

Zo maak je je eigen leven en dat van anderen beter. Veel plezier en happy running!

Sylvia