Hardlopen in mijn nieuwe stad

Zoals je misschien weet, ben ik onlangs verhuisd naar Rotterdam. En dat betekende afscheid nemen van mijn Utrechtse loopgroep, vaste looproutes en loopmaatjes in de buurt. Het betekende ook dat ik in de klus- en verhuistijd even niet zoveel motivatie had om te lopen.

Maar nu ik een beetje gesetteld ben, was het hoog tijd om de hardloopschoenen weer uit de kast (lees: verhuisdoos) te halen en op pad te gaan. Dat viel niet mee. Want hoe leuk ik lopen ook vind, als je het een tijdje niet gedaan hebt dan is het ploeteren. Laag tempo, hoge hartslag en kortere afstanden dan ik lekker vind. Even mijn Garmin updaten, want zo langzaam kan ik toch niet echt gelopen hebben?!

Met frisse tegenzin ging weer ik op pad. Op zoek naar nieuwe mooie routes. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer. Verdorie, weer een stoplicht. O, deze weg loopt dood. Waar is de natuur? Ik was er zelfs zo uit, dat ik verschillende keren vergat om mijn horloge om te doen.

Maar ik ontdekte dat lopen zonder horloge ook wel lekker is. Na de eerste onwennige tien minuten voelde het vrij. Oké, geen idee hoe hard ik liep of hoe hoog m’n hartslag was. Maar maakt dat eigenlijk wel uit? Ik vond mijn ritme en het voelde goed.

Ik kan niet controleren of het zo is, maar ik wil wedden dat ik exact hetzelfde tempo liep als met horloge, omdat dat nou eenmaal precies goed voelt. En omdat ik niet bezig was met hoe hard ik ging en of mijn hartslag wel oké was, kon ik meer genieten van de omgeving. En dat is natuurlijk heel fijn, als je op zoek bent naar leuke nieuwe routes.

Ik heb nog een flinke weg te gaan, met de marathon van Rotterdam in het vooruitzicht in oktober. Maar hé, ik ben weer van start en ik begin er plezier in te krijgen. Als de coronamaatregelen versoepeld worden en ik weer wat kilometers in de benen heb, sluit ik me aan bij een loopgroep hier. Tot die tijd ontdek ik nieuwe routes en ploeter ik lekker voort.

Heb jij een tip voor een leuke route in of bij Rotterdam? Laat hem dan achter in de reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s