Liedjes waar je vrolijk van wordt

Op de radio kwam het liedje ‘ Swinging on a star’ van Spooky & Sue voorbij. Daar werd ik zo vrolijk van. Omdat het een blij deuntje is, maar ook omdat het de themesong van een tv-serie was die ik heel erg leuk vond, zo rond m’n twaalfde.

Het ging over een meisje wier vader een alien was. Een beetje googelen leert dat de serie ‘Out of this world’ heette. Zo heb ik, net als iedereen, meer liedjes die verbonden zijn met een leuke herinnering, of mooie tijd in mijn leven. Hier een top 6 van mijn happy songs aller tijden. 

1.Let’s hear it for the boy van Deniece Williams, uit de film Footloose. Omdat ik die film geweldig vond en vooral deze scene, waarin Chris Penn leert dansen van Kevin Bacon.

2.Dancing in the moonlight van Toploader. Deze hit roept bij mij de herinnering op van een lange, warme zomer. Met leuke mensen en leuke feestjes, waar dit nummer veelvuldig gedraaid werd. 

3.Prachtig mooie dag van Daniël Lohues. Omdat je gewoonweg niet chagrijnig kunt blijven als je dit nummer hoort.

4. Love Today van Mika. Een liedje dat eeuwen in je hoofd blijft zitten, net als veel andere nummers van de vrolijke zanger. Maar de hoofdreden is dat ik twee keer naar een concert van Mika was en het beide keren voelde alsof ik niet in een concertzaal stond, maar op een fantastisch feestje was beland.

5.Cosmic girl van Jamiroquai. Heerlijke lichtvoetige funk uit de begintijd van Jamiroquai. Lekker dansen!

6.People everyday van Arrested Development. Omdat deze act lang, lang geleden op Lowlands stond en iedereen, van funker tot punker, van popliefhebber tot hardrocker liet dansen. Iedereen vond iedereen lief en samen dansten we de nacht in. 

Ik ben een Spotify-speellijst gestart waar deze nummers alvast in staan. Heb jij nog een speciale herinnering aan een liedje dat we allemaal (weer) eens zouden moeten luisteren? Laat het hieronder in een reactie achter. Dan voeg ik hem toe aan de Spotify-speellijst.

4 gedachtes over “Liedjes waar je vrolijk van wordt

  1. Don’t leave me this way van the Communards. Hier kon ik samen met mijn broer heerlijk op springen thuis terwijl we rondjes draaiden net als in de klip

    Like

  2. Heerlijk dit lijstje. Prachtig mooie dag van Daniël Lohues staat bij mij ook in de top 5 van vrolijke liedjes. En dank voor de herinnering aan Arrested Development! You sexy thing van Hot Chocolate en And she was van de Talking heads zijn ook nummers waar ik vrolijk van word!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s