Chocoloos

Bekentenis: ik eet elke dag chocola. Ik ben geen grote snoeper, maar chocola is mijn Kryptoniet. Zonder een reep pure chocola is mijn bakkie thee niet compleet.

In de afgelopen jaren heb ik mijn voorliefde voor het bruine goud iets weten te temmen. Ik ging van met praliné gevulde melkchocoladerepen naar simpele pure tabletten. Maar het bleef een dagelijkse routine. En dat was heus niet zo slecht voor me. Andere mensen drinken alcohol of koffie, eten frikandellen en berenklauwen. Ik eet pure chocola, zo slecht is dat niet. Dat zeggen toch ook allerlei onderzoekjes die in damesbladen worden aangehaald? Elke dag pure chocola is zelfs gezond! Toch?

Zo hield ik mijn kleine verslaving in stand. En daar valt prima mee te leven. Ik sport regelmatig, eet veel groente en fruit, dus weinig aan de hand. Totdat.. ik het een beetje zat werd. Elke week zeven chocoladerepen op mijn boodschappenlijstje. Als ik maar niet zonder chocola zit.

Ik besloot één dag niet te snoepen. Ik wilde even uit de chocogreep ontsnappen. Ik bepaal toch verdorie zelf wel wat ik eet?! Ondanks dat er een bakje op tafel stond met een halve reep aan blokjes, lukte het me prima om er vanaf te blijven. Victorie!

Op dag twee besloot ik de choco nog een dagje te laten staan. No problemo, want morgen was het zondag. En dan mocht het weer. Want helemaal zonder vond ik overdreven, nooit meer mogen snoepen is natuurlijk niet vol te houden. Zondag ging ik met vriendinnen chillen in een park op een terras. Een terras waar heerlijke zoetigheden op de kaart stonden. Ik nam linzensoep, met de intentie om later die middag dan ook iets zoets te bestellen. Want dat mocht van mezelf. Een beloning voor twee dagen niet snoepen.

Ik deed het niet. Geen behoefte aan. Met nog een gezellig avondje thuis met z’n tweeën voor de boeg dacht ik: dan bewaar ik mijn zoethoudertje wel voor vanavond. Maar nee, toen had ik er ook niet per se zin in. Het leek of ik de cirkel had doorbroken. Ik mag best chocola eten, maar alleen als ik er echt zin in heb. Niet meer omdat het erbij hoort of omdat het nou eenmaal in de kast ligt.

De ultieme test kwam gisteravond. Ik bood mijn bezoek chocola aan, brak een reep in stukjes, snoof de geur op terwijl hij at. En… nam zelf niets. Mmmmm, lekker bakkie thee 😉

Ik ben nu op dag vijf van dit experiment beland. Ik denk dat ik nog maar even doorga. Want dit voelt goed. Ik bepaal zelf wel wat ik eet!

2 gedachtes over “Chocoloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s