Hardloper in bos

Doelloos

Toen ik me in 2019 enthousiast aanmeldde voor de marathon van Rotterdam in 2020, had ik niet kunnen bevroeden dat ik deze pas anderhalf jaar later daadwerkelijk zal lopen.

In eerste instantie kwam het me best goed uit dat hij werd verplaatst. Want ik had een flinke blessure. En trainen in de zomer, toen ik alle tijd had en de dagen lang waren, leek me ook ideaal. Maar… toen kwam het bericht dat hij weer werd verschoven, namelijk naar april 2021. Jammer, maar helaas.

Goed, ik was toch nog niet begonnen met trainen en mijn conditie liet nog flink te wensen over nadat ik corona had gehad. Dus wederom geen ramp. Bovendien heel begrijpelijk dat dit evenement gewoon niet kan plaatsvinden in deze tijden. Dus gewoon maar lekker voor mezelf lopen en rustig weer bouwen aan conditie en kracht.

En toen kwam onlangs de beslissing om de 40e editie van de marathon definitief naar oktober 2021 te verhuizen. Om het feestelijke karakter van deze marathon te behouden, want hij heet natuurlijk niet voor niks ‘De Mooiste’. Dat het een groot feest kan worden, met veel publiek langs de route. Want dat was één van de redenen waarom ik deze marathon heb uitgekozen. Veel mensen langs de kant om iedereen aan te moedigen. Dat zal ik nodig hebben 😉

Maar oktober 2021 is nog ver weg. En nu voel ik me ineens toch een beetje doelloos. Ik heb gemerkt dat ik niet zo van de virtuele lopen ben. Hoe tof ik het ook vind dat organisaties alternatieven bedenken nu de real life lopen niet kunnen doorgaan. Ik verheug me dus erg op de dag dat er weer eens iets wél doorgaat. Dat ik weer kan toeleven en trainen naar een doel. Tot die tijd zal ik zelf maar wat doelen moeten stellen.

Hoe doen jullie dat? Met hardlopen of andere sporten of bezigheden? Hoe houd jij focus? Heb je een tip voor me? Laat een reactie achter, ik zie tips en adviezen graag tegemoet.

2 gedachtes over “Doelloos

  1. Ik vind dat ook wel lastig. Ik train nu vooral om mijn kilometers uit te bouwen. Zit nu rond de 8 km en wil werken richting de 15. Ik heb een aantal virtual runs gedaan maar vind het gevoel toch heel anders, geen mensen langs de kant, geen gezelligheid. Ik train gewoon voor mezelf rustig door en merk dat ik mijn motivatie wel aardig kan houden maar lastiger is het zeker. succes met trainen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat lijkt mij ook lastig. Zeker wanneer je naar een bepaald doel toe werk.
    Ik zou het uitdagend proberen te houden. Verzin voor jezelf een nieuw doel. Een PR op je snelheid oid? Lopen in een andere stad of dorp? Met in je achterhoofd uiteraard optijd fit voor de training van “de mooiste”
    Succes in ieder geval.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s