Bevangen door het dartsvirus

De afgelopen weken heb ik vol overgave gekeken naar het wereldkampioenschap darts. Ja, dat lees je goed. Vorig jaar keek ik zo af en toe een deel van een partij, maar nu zat ik er helemaal in.

Ik vind het leuk om sport te kijken, maar darts schaarde ik niet onder de serieuze sporten. Dit zeg ik met het gevaar alle dartsfans tegen me in het harnas te jagen. Hoe kun je een kroegspelletje dat voornamelijk gespeeld wordt door mannen met een bierbuik nou een sport noemen?

Maar zoals ik al zei, ik ben totaal bevangen door het dartsvirus. De middag- en avondpartijen in Ally Pally, het napraten in de studio, ik keek het allemaal. Ik zag de bierbuikende mannen, met briljante bijnamen als The Bullet, Aubergenius en SuperChin, pijltjes gooien alsof hun leven ervan afhing.

Zelfs zonder publiek in de zaal was het leuk om de spelers te zien opkomen, strijden en overwinnen. Of genadeloos ten onder gaan. Het psychologische spel, de interactie tussen de spelers, het was een genot. Van de opkomst, waarin de mannen onder begeleiding van hun eigen catchy deuntje het podium betraden, tot en met de interviews vooraf:

“Wat heb je gegeten?”

– “Fish and chips.”

“Hoe zag je voorbereiding op deze wedstrijd eruit?”

– “Om 3 uur ben ik gaan ingooien. Toen heb ik even geappt met de familie, daarna heb ik een wandeling langs de Thames gemaakt.”

En dan gingen ze het podium op, in hun lelijke shirts, met iets te opvallende sieraden, op hun degelijke schoenen. Meer no-nonsense dan dat kun je het niet krijgen. En daarom vond ik het ineens zo leuk. Omdat zelfs ik met mijn slechte oog- handcoördinatie, het gevoel krijg dat ik kan darten. Niet zoals deze giganten en dé influencers van 2021 (mark my words) natuurlijk, maar toch.

Als de winkels weer open gaan, staat er dan ook een tripje naar de dartswinkel gepland. Voor een bord, pijltjes en een heel groot achterbord (want ja, die oog-handcoördinatie).

Misschien raak ik in 2021 wel bevangen door het curlingvirus, je weet maar nooit…

2 gedachtes over “Bevangen door het dartsvirus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s