Friday favorites: lekker deuntje

Het begon ooit met een voorstelling op tv van cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps. Daar zat een heerlijk catchy deuntje in, met bijbehorende supergrappige sketch. Het was zo’n melodietje dat maar in je hoofd rond blijft zingen. Ik zocht en vond het op Youtube.

Af en toe popte het liedje weer op in m’n hoofd en dan bleef ik het een paar dagen neuriën, totdat het weer vervloog. Maar onlangs hoorde ik het ineens live op de radio bij Spijkers met Koppen, waar de band Clean Pete het zong. Weliswaar met een andere tekst, maar het was onmiskenbaar diezelfde lekkere melodie.

Enthousiast ging ik op onderzoek uit. Het nummer van Clean Pete draagt de titel ‘Haal me hier weg want ik ga dood hier’. En, net als in de versie van Rooyackers, Kamps & Kamps strookte de wat sombere tekst niet met de vrolijke melodie. Wat het lied nog interessanter maakt.

Verder met mijn onderzoek bleek het origineel van Belle & Sebastian te zijn: ‘Get me away from here I’m dying’. Al die tijd stond het daar gewoon op mij te wachten, op Spotify. Ik werd er vrolijk van. Een geweldig lied, met veel lagen.

En nu staan de verschillende versies bij mij op repeat. En zal ik voorlopig nog wel even genieten van deze fijne (her)ontdekking.

Foto: Hello I’m Nik via Unsplash

Een gedachte over “Friday favorites: lekker deuntje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s