Marathon update: de eerste stappen

We zijn van start! De eerste officiële marathontraining is een feit. Op een warme zondagochtend verzamelden we met onze loopgroep bij het stadhuis van Rotterdam. Want daar begon onze eerste lange duurloop. En hoe!

Toen we aankwamen stond niemand minder dan burgemeester Aboutaleb ons op te wachten. Met z’n allen gingen we op de foto op de trap van het stadhuis. Vervolgens gaf de burgemeester per tempogroep het startsein en daar gingen we.

Voor het eerst liep ik een langere afstand dan een halve marathon. 23 Kilometer in de warmte. Poeh hee. Onverwacht was ik ook nog tot haas gebombardeerd voor mijn tempogroep, dus ik moest het koppie erbij houden. Niet mijn sterke punt, een constant tempo lopen. Maar met hulp van een ervaren medeloper ging het aardig.

Onze trainer had gezorgd voor een afwisselende route door de stad, met onderweg drie verzorgingsposten waar we niks te kort kwamen. Van water tot stukjes banaan en pannenkoek, alles was er. En er was een fietser mee met de groep, die ons waar nodig de weg wees en zorgde voor veilig oversteken. Omdat niet iedereen de gehele afstand liep, was de groep na 14 kilometer iets uitgedund. Met twee mannen aan mijn zijde liep ik de laatste 9 kilometer.

Vanaf kilometer 19 kreeg ik het moeilijk. Bij de laatste verzorgingspost op 20 kilometer leken de laatste drie kilometer ineens nog een heel eind. Op 21,5 kilometer kon ik echt niet meer. Even wandelen. Dat doe ik liever niet, maar het tractortje viel even stil. Na een korte wandeling en de oppeppende woorden van de meefietsende teamgenoot, ging ik weer. Langzaam, maar het tractortje sloeg weer aan.

Met de ene man inmiddels een stuk vóór mij en de andere man kort achter mij, liep ik de laatste anderhalve kilometer. Aangemoedigd door de trainer legde ik de laatste meters af. Yes, daar was het eindpunt, een terras in de binnenstad. Met vermoeide, maar vrolijke teamgenoten die al even binnen waren. Gemberthee smaakte nog nooit zo heerlijk. Een bijzondere start van een grote uitdaging.

Wordt vervolgd 😊

3 gedachtes over “Marathon update: de eerste stappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s