Herkansing

Mijn plan om dit jaar mijn eerste marathon te lopen viel in duigen. Ik zou op 5 april de Marathon van Rotterdam lopen. Mijn trainingsschema lag klaar. Maar ik was geblesseerd en kon niet eens begínnen met trainen. Met pijn in mijn hart moest ik langzaamaan de hoop laten varen dat ik aan de start zou staan van de mooiste marathon van Nederland. 

Onlangs trok ik voor het eerst in maanden mijn hardloopschoenen aan en liep mijn eerste voorzichtige blokje om de wijk. In de stromende regen liep ik, alert op elk klein pijntje of gek gevoel, langzaam mijn eerste meters. Ieder kuiltje in de weg en omhoogstekende stoeptegel zorgvuldig vermijdend. En het ging. Door de angst heen kwam de opluchting. En de blijheid. Want wat had ik het lopen gemist. Toen ik de volgende ochtend opstond, nog steeds zonder pijn, was daar het vertrouwen dat het goed komt.

Nu moet je weten dat ik vaak pech heb. Het overkomt me regelmatig dat er, met het einddoel in het vizier, iets mis gaat en dat ik nét niet bereik waar ik zo hard voor heb gewerkt. Door stom toeval, overmacht, dingen waar ik geen invloed op heb. En dat is wrang. Ik probeer het me niet persoonlijk aan te trekken, me te herpakken en weer door te gaan. Maar dit is een klassiek voorbeeld van mijn pechvogelschap. Het leek allemaal zo perfect. Ik ging mijn eerste marathon lopen in 2020, de veertigste editie van de Marathon van Rotterdam. Ik ben een sucker voor mooie getallen, dus alles hieraan klopte precies. Maar misschien was het te perfect en mocht het niet zo zijn. Was het een wijze les om los te laten. En die les heb ik ter harte genomen. 

Maar… nu lijkt het erop dat ik een herkansing krijg. De marathon van Rotterdam is, vanwege het coronavirus, uitgesteld. Wat ik uiteraard heel erg vind voor iedereen die door het virus getroffen is, voor alle mensen die zich de afgelopen maanden hebben suf getraind en voor de organisatie. Maar… de nieuwe datum is 25 oktober en nu kan ik, fingers crossed, toch meedoen. Sterker nog, dan loop ik in 2020 de 40e marathon van Rotterdam en ben ik ook nog eens 44 jaar oud. Ik ga me er maar niet op blindstaren. Maar wellicht zijn de sterren me ditmaal gunstig gestemd. 

2 gedachtes over “Herkansing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s