Taking it easy én volle kracht vooruit

Ik heb het toch gedaan. Mijn baan opgezegd. Ik heb mijn laatste werkdag achter de rug en ik ben nu officieel ‘in between jobs’. Waar ik vroeger al lichte paniek voelde als ik eraan dacht ooit zonder baan te zijn, ervaar ik nu alleen maar vrijheid.

Vrijheid in elke zin van het woord. Ik ben blij met mijn keuze, heb zelfs naar dit moment toegeleefd. Eerst afschakelen, even helemaal loskomen van het bedrijf waar ik elf jaar heb gewerkt. En intussen op mijn gemak bekijken hoe mijn volgende baan eruit ziet. Wat vaststaat is dat dat een baan is waar ik blij van word. Want dat vind ik het belangrijkst, dat ik energie krijg van m’n werk.

Waar ik vaak vooral bezig ben met het eindresultaat, is nu alleen al de ontdekkingsreis de moeite waard. Het geeft me het gevoel dat de hele wereld voor me open ligt. Zonder belemmeringen kijken naar de mogelijkheden. En dat zijn er veel!

De timing had ook niet beter kunnen zijn. In deze periode heb ik alle tijd om me voor te bereiden op de marathon. Ik kan op elk tijdstip van de dag gaan trainen, hoef niet om werkdagen heen te plannen. Heel fijn, zeker naarmate de afstanden langer worden.

Kortom: een periode van ‘taking it easy’ én op volle kracht vooruit. En dat vat ook meteen mijn karakter goed samen, besef ik nu ik dit opschrijf. Misschien dat deze periode me daarom zo goed bevalt.

7 gedachtes over “Taking it easy én volle kracht vooruit

  • Sylvia wat een mooie stap.
   Dit gaat je heel wat meer opleveren dan alleen maar een mooie marathon tijd. Ik kan je uit ervaring vertellen dat zoeken naar waar wordt ik echt blij van heel wat wegen kan inslaan en soms ook wel eens een doodlopend straatje kan zijn maar die kun je gewoon weer via de zelfde route uitlopen en vervolgens een andere straat nemen. Ik heb de juiste eind bestemming route (nog)niet gevonden, maar misschien is het juiste ook wel te gaaf om een aantal looproute’s te blijven hebben inplaats een vast route die je elke dag weer opnieuw mag lopen.👍succes ik hoor graag hoe het gaat.

   Geliked door 1 persoon

 1. Oh wat spannend!! En tegelijk ook heel dapper dat je kiest voor jezelf. Zo belangrijk om met plezier aan en naar je werk te gaan. Succes met je volgende stappen, want niet alleen het eindresultaat telt, de weg er naar toe is des te belangrijker 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel stoer! Hopelijk heeft het net zo’n effect bij als het bij mij had. Veel verklaren je voor gek, maar je hebt nu de kans om los te komen, je horizon te verbreden en open staan voor mooie nieuwe dingen. Succes!
  En zeker ook met die marathon!

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig. Het vergt moed om voluit voor jezelf te kiezen, te gaan voor een job die voor jou de moeite waard is. Die ‘Gouden Kooi’ is soms zo aanlokkelijk, maar het blijft een kooi. Geniet van het avontuur, en dat het je op prachtige plekken mag brengen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s