Uitgesteld, aangepast, afgelast

Dit is het jaar van leuke dingen die worden uitgesteld, verplaatst en vervolgens worden afgelast.

In de afgelopen maanden kreeg ik regelmatig mails met updates over concerten en hardloopwedstrijden. Eerst werden ze verschoven. Dan vond er beraad plaats of ze in aangepaste vorm of op een andere locatie wel doorgang konden vinden. Om vervolgens door de organisatie, met pijn in het hart, te worden afgelast.

Zo was er de 40e editie van de marathon van Rotterdam, mijn allereerste, die verplaatst werd van april naar oktober en toen naar april 2021. De Berenloop op Terschelling, die als enige nog wel doorging begin november, werd helaas toch nog afgelast.

De reünievoorstelling van Waardenberg en de Jong? Verplaatst naar volgend jaar. Concert van Gavin DeGraw? Afgelast. Rufus Wainwright in het Amsterdamse Bostheater? Uitgesteld. Lekker dansen bij de Catalaanse band La Pegatina? Even geduld tot volgend jaar december.

In m’n agenda liet ik ze staan. Waardoor ik zag hoe leuk m’n leven was toen alles nog wel doorging. Gek genoeg werd ik er toch vrolijk van als ik zag dat ik die avond naar een concert of voorstelling zou gaan. Of dat weekend mee zou doen aan een loop. Wat heb ik toch een fijn leven dat ik al deze dingen gewoon kan doen.

Eén ding gaat wel door, kreeg ik onlangs te horen. En dat maakt heel veel goed. Mijn nieuwe appartement in Rotterdam wordt eind dit jaar opgeleverd. Mijn zoektocht naar een woning was een speurtocht met een hoop net-nietjes, maar nu is het toch echt raak. Rotterdam, here I come!

3 gedachtes over “Uitgesteld, aangepast, afgelast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s