boodschappen

Boodschappenhel

Ik vind mezelf een redelijk opgeruimd, kalm en geduldig mens. Maar boodschappen doen haalt het slechtste in mij naar boven. Zacht gezegd: het is niet mijn hobby. Daarom ben ik superblij met de bezorgdienst van bijvoorbeeld Picnic. Maar soms kies ik toch voor een tripje naar de supermarkt.

Ik heb één strategie: het moet zo snel en efficiënt mogelijk gebeuren. Ik maak van tevoren een lijstje in mijn telefoon. De lijst is op volgorde van waar het product in de winkel staat, per gangpad geordend. Ik ga het liefst op een tijdstip waarop het rustig is, zodat ik het ‘parcours’ zo snel mogelijk kan afleggen.

Verder moet het in één winkel gebeuren, want ik heb gewoonweg geen zin in een eindeloze shoppingtour. Zeker niet in deze coronatijd. Mijn vriend gaat gerust naar twee verschillende supermarkten en dan weer terug naar de eerste omdat de peren er bij de tweede supermarkt toch niet zo lekker uitzagen als verwacht. Prima, maar ik ben er dan al helemaal klaar mee.

Ondanks de gedegen voorbereiding gebeuren er altijd dingen die ik niet in de hand heb. En daar word ik niet blij van. Ergernis bij een leeg schap. En waarom zijn sommige etenswaren nog maar één dag houdbaar, terwijl ik verdorie mijn weekboodschappen aan het doen ben?! Mijn irritatieniveau stijgt.

Bij de kassa aangekomen rijdt er altijd een bejaarde met zijn of haar karretje tegen mijn hielen aan terwijl ik de boodschappen op de band leg. Niet één keer, maar herhaaldelijk. Terwijl ze toch heus wel zien dat ik hier een persoonlijk record probeer te vestigen van zo snel mogelijk wegwezen uit deze supermarkt?! Een boze blik achterom helpt meestal wel, maar gezelliger wordt het daar niet van.

En dan loop ik naar huis met mijn tassen vol boodschappen, terwijl mijn adrenalinelevel langzaam weer naar een normaal niveau daalt. Tevreden ruim ik mijn ijskast, vriezer en voorraadkast in. Wat een heerlijk gevoel om een huis vol boodschappen te hebben. Dat maakt een hoop goed. Ik kan er weer een weekje tegenaan. Op naar de volgende boodschappenhel.

Foto: gemma via Unsplash

2 gedachtes over “Boodschappenhel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s