Eurovisie in Rotterdam

Lieve Hilde,

Heel herkenbaar, dat rennen-en-vliegen-gevoel. Je gaat maar door en neemt te weinig tijd om even op te laden. Het is ook een prettig gevoel, want je bent zo productief en de prioriteiten zijn compleet duidelijk. Maar uiteindelijk kom je toch jezelf tegen, want die hypermodus valt op de lange duur natuurlijk niet vol te houden.

Ik hoop dat je weer uitgehyperd bent en hebt genoten van het Pinksterweekend. Ik was compleet vergeten dat het Pinksteren was, dus de Pinkstermaandag was een aangename verrassing. Het hele huis is gevuld met mooie nieuwe planten en het balkon is zomerklaar.

Tussendoor hebben we genoten van het Eurovisie Songfestival. Ik zal eerlijk zeggen dat ik niet veel heb met het hele festival, maar het feit dat het nu in mijn eigen stad plaatsvond was verrassend leuk. Langs de Erasmusbrug hangen meterslange banners met bekende songteksten, er is een prachtige muurschildering van de hand van Tymon de Laat en er was een liedjeswedstrijd voor Rotterdammers.

Verder was er een hoop activiteit in mijn buurt. Om de hoek zagen we de delegaties per boot aankomen bij de Wilhelminapier. Op twee minuten lopen van mijn huis staat Theater Walhalla, waar de talkshow Beau een week lang vandaan kwam en Spijkers met Koppen zond eenmalig uit vanuit het Nieuwe Luxor.

Ondanks de coronabeperkingen was er vanalles gaande in de stad, een concert van Afrojack werd opgenomen vanaf de bekende brug De Hef. Op de avond zelf kleurde de Erasmusbrug rood-wit-blauw en zongen oud-winnaars hun winnende liedje op daken van bekende gebouwen in Rotterdam. Kortom, er ging een buzz door de stad en ik zat er middenin.

Wat ik er bijzonder aan vond? Het was allemaal best wel hip. De organisatie heeft echt haar best gedaan om weg te blijven van allerlei oubollige Songfestival-clichés. Daardoor voelde ik me eindelijk ook eens aangesproken. We hebben het hele festival op tv bekeken, inclusief de puntentelling. Ik kan me niet herinneren wanneer ik dat voor het laatst deed. Waarschijnlijk nooit.

Heb jij gekeken? Wat was jouw favoriete liedje? En ben jij ook al helemaal in lentesferen?

Liefs, Sylvia

Deze blog is een reactie op Hildes blog Vermoeiend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s