Een nieuw seizoen

Wandelend door het bos besef ik dat de herfst mijn favoriete seizoen is geworden. Ik was altijd superfan van de zomer, maar dat is in de afgelopen jaren veranderd. Ik hou nog steeds van de lange dagen en de warmte van juli en augustus, maar de herfst is zo lekker wispelturig. De perfecte tijd voor lange boswandelingen, knusse avondjes thuis met kaarsjes aan en een dekentje op de bank.

Oké, ik word niet direct vrolijk van fietsen door wind en regen in het donker, maar het vooruitzicht van een warm huis en een kop thee met gevulde speculaas maakt veel goed.

Ook in mijn leven is een nieuw seizoen aangebroken. Net als vorig jaar rond deze tijd, toen ik besloot om mijn vaste baan op te zeggen. Inmiddels ben ik aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Ik ben mijn eigen onderneming gestart. En dat voelt… spannend. Maar vooral goed.

Van mijn hobby maakte ik mijn werk. Ik schrijf. En ik help andere ondernemers met hun communicatie. Vijf jaar geleden had ik dit niet gedurfd. Nu word ik er blij van, krijg energie van de afwisseling en het kunnen maken van mijn eigen keuzes.

Wandelend door het bos zie ik de gekleurde bladeren. Prachtige warme tinten oranje en rood. Paddenstoelen die hun kopje opsteken. Het regent, de paden glimmen. Er is van alles gaande. De perfecte omgeving om na te denken over mijn plannen voor de komende tijd. Dan zet de schemering in. Op naar huis, op naar de thee, de kaarsjes en het dekentje.

2 gedachtes over “Een nieuw seizoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s