ZZP olé

Zoals je misschien weet ben ik in 2021 voor mijzelf begonnen. Na jaren in loondienst was de tijd rijp voor een nieuwe stap in mijn leven. Inmiddels ben ik 2,5 maand bezig en ik kan alleen maar zeggen dat het leuk is. Heel erg leuk.

Ik geniet met volle teugen van alles. Niet alleen van de interessante opdrachten die ik tot nu toe mocht doen, maar ook van alle zaken die met het ondernemerschap gemoeid zijn. BTW-aangifte. Urenoverzichten bijhouden. Offertes maken. Kasboek bijwerken. Factureren. Allemaal leuk! Wie had dat gedacht? En wat geeft het veel voldoening als je met je werkzaamheden het leven van een andere ondernemer makkelijker maakt. Als je iets moois oplevert, waar je trots op bent.

Zelfs netwerken en acquireren zijn leuk als je het voor je eigen toko doet. En wat blijkt? Ik ben er best goed in. Ik verbaas mezelf regelmatig. Ik weet dat ik goed ben in mijn vak, maar ik blijk dus meer in mijn mars te hebben.

De financiële onzekerheid leek me nog het engst. Dat blijkt mee te vallen. Ja, het is spannend als je weet dat er voor volgende maand nog niets vaststaat. Maar het geeft ook ruimte voor creativiteit. En vertrouwen in jezelf. Je hebt alles helemaal zelf in de hand. Als je een fout maakt, ben je zelf verantwoordelijk voor het oplossen ervan. Boek je een succes, dan mag je dat ook volledig op je eigen conto schrijven. En een zelf ingestelde beloning innen in de vorm van chocola natuurlijk.

En wat ik eerder nog niet wist… wat zijn er veel ondernemers in Nederland. En wat kan ik veel van ze leren. Iedere ondernemer die ik tegenkwam was bereid zijn kennis en netwerk met me te delen. Hoe geweldig. Alsof je duizenden collega’s hebt die het allerbeste met je voor hebben.

Het is na 2,5 maand misschien wat vroeg om te roepen, maar ik doe het toch: ZZP olé!

Benieuwd wat ik precies doe? Neem een kijkje op mijn website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s