Mannenhuishouden

“Wat vinden jullie? Maken velgen de auto?” We zaten aan tafel te eten toen mijn 12-jarige zoon deze vraag opwierp. Zijn oudere broer en zijn vader aten rustig door terwijl ze vanzelfsprekend ja begonnen te knikken en iets zeiden als “Ja klopt, eens.”

Het was de tweede keer in korte tijd dat het onderwerp velgen de revue passeerde en ik realiseerde mijn kennisachterstand op dit punt. Een week eerder zei de jongste namelijk tegen mij. “Kijk daar rijdt papa.” Toen ik verbaasd vroeg hoe hij dat zo zeker wist, want er reden toch wel meer van dit type auto’s rond in de kleur wit, antwoordde hij: “Dat zie ik aan de velgen.”

Oké duidelijk. Velgen zijn zeg maar echt een ding. Ik wil niet generaliseren. Vrouwen houden natuurlijk ook van auto’s (en waarschijnlijk van velgen) en er zijn ook mannen die net zo’n blinde vlek hebben voor velgen als ik. Maar toch: mag tante Til even langskomen met haar roze verfkwast en hier en daar een kloddertje roze verf aan ons huishouden toevoegen?

Dank u.

Foto: Mitch Rosen on Unsplash

Een gedachte over “Mannenhuishouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s