Ze hebben toch wel een zwembad?

Ik had veel zin om vrij te zijn. Het thuiswerken werd na 5 maanden gewoon een beetje too much. De gedachte aan met blote voeten door het gras te lopen, een boekje lezen, je niet aan tijden hoeven te houden (laat staan 8 uur achter een beeldscherm te zitten) lachte mij als een oase toe. Nog een paar dagen en ik kon mijn computer dichtklappen. Er moest alleen nog 1 belangrijke hobbel genomen worden: een plekje vinden op een Nederlandse camping.

Met vakantie gaan is heerlijk, maar een vakantiebestemming uitzoeken vind ik echt een hel. Pardon uitdaging. Aan de ene kant is mijn eigen wensenlijstje al niet makkelijk, want het moet bij voorkeur aan het strand liggen, maar niet massaal of commercieel, leuk voor tieners maar zeker ook leuk voor ouders, met op fietsafstand een leuk dorpje en lekker eten binnen handbereik. Ja ja, verwend ik weet het.

Aan de andere kant heb je de beschikbaarheid en de boekingssystemen die mij helemaal gek maken bij het reserveren van een vakantie. Ben ik op zoek naar een hotel of appartement, dan word ik opgejaagd met teksten als ‘iemand staat op het punt deze laatste kamer voor uw neus weg te kapen’ of: ‘Helaas, u was net te laat, iemand anders was u voor’.

Een camping boeken blijkt niet veel makkelijker merkte ik de afgelopen dagen. Zeker nu heel Nederland op veilige afstand van elkaar in eigen land vakantie viert. Wij zijn ook altijd redelijk laat met dit soort dingen. Eén keer boekten we de avond voor ons geplande vertrek naar Zweden op het nippertje nog een plekje op de boot. Ik kom nog uit de tijd dat we met mijn ouders op de bonnefooi naar Zuid-Europa reden en altijd wel een plekje vonden. Dus ik denk altijd, ‘komt wel goed’.

Maar ja, probeer nu maar eens op een campingwebsite een aankomstdatum en vertrekdatum in het kalendertje bij elkaar te puzzelen die matchen. Geen enkele combinatie gaf een beschikbare plek aan. Totdat we uiteindelijk negen aaneengesloten dagen vonden waarop we terecht konden. Meteen doen dus. Toen we verder klikten om de boeking af te ronden, sprong onze keuze ineens weer op ‘niet beschikbaar’.

Wat we ook probeerden, we kregen het aanbod niet terug op het scherm.
Vanaf de bank probeerden de kinderen mee te denken. “Mag ik ook even kijken? Ze hebben toch wel een zwembad?” Grrrr.

We gaven het op. De volgende dag toch maar even gebeld. Ik kreeg een compleet kalme en deskundige jongen aan telefoon die voor ons al snel een mooie plek wist te vinden op de camping. Aan het water, op fietsafstand van het strand, met leuke dorpjes en alles. Joehoe! Ik was helemaal happy en heb er nu al zin in.

2 gedachtes over “Ze hebben toch wel een zwembad?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s