Summertime

De zomervakantie is zo’n lekker moment om even uit te zoomen. Het gebeurt automatisch. Je hoeft er niet veel voor te doen. Voetjes in het gras en voorlopig geen dingen in de agenda is voor mij genoeg.

Wij gingen naar het Veerse meer. Wat ik echt een aanrader vind. De zee (!), een meer, gezellige stadjes. Alles is dichtbij. Vanaf onze camping aan het water kon je met het pontje oversteken naar het stadje Veere. Als we het meer de andere kant om fietsten, fietsten we langs het strand, door een kronkelbos zo naar Domburg. Op de weg terug van Domburg zag ik voor het eerst van mijn leven spontaan een overstekend hert, iets wat ik al heel lang een keer wilde. Hoe vaak zie je niet zo’n bord langs de kant van de weg met een waarschuwing voor overstekende herten en hoe vaak kom je er daadwerkelijk één tegen? Dat bedoel ik!

Het was een vakantie van watersport, waarin we gingen waterskiën, waarin ik voor het eerst sinds de jaren ’80 weer eens heb gewindsurft, ik tussen heel veel kwallen zwom en me het hoofd brak over de vraag of een kwal nou een dier of een plant is. Is het als een losgeraakt stuk ronddrijvend zeewier of toch een vis die op je afzwemt met zijn tentakels? Je denkt misschien ‘een dier natuurlijk’, maar is dat ook echt zo?

De vakantie is ook zo’n periode om een beetje te mijmeren over de afgelopen periode en vooruit te kijken. Van tevoren dacht ik dat de vakantie een mooi tijdstip zou zijn om eens na te denken over wat ik de komende maanden van het jaar nog wilde doen. Nog maar 4 maanden tot 2021. Klinkt dat niet kort? Ik heb echt het gevoel dat 2020 zo ontzettend snel gaat. Maar van plannen maken is het niet gekomen.

En zo rolde ik ineens de zomervakantie weer uit, het werk in. Om nog even weg te mijmeren mijn muziektip van vandaag en herinnering aan een dierbare vriend: Summertime van Billy Stewart.

Een gedachte over “Summertime

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s