Monument-taal

Afgelopen zaterdag was ik bij het Schrijfcafé in Bibliotheek Neude. Een van de opdrachten was het schrijven van een gedicht. De monumentale bibliotheek in het voormalige postkantoor vormde onze inspiratiebron.

Toen het gebouw tijdelijk ontruimd werd vanwege een aangebrand croissantje in de supermarkt naast de bieb, belandden we met de deelnemers op de Neude. In het zonnetje op het plein maakten we onze gedichten af en lazen we ze aan elkaar voor. Dit is de mijne geworden:

Bibliotheek Utrecht
Daar gaan de bogen
Hoger, hoger en weer naar beneden
Ik strek mijn armen en reik naar boven
Volg hun beweging van kant naar kant
Mijn benen nemen me mee
Over de vloer de continenten langs
Ik hoor de piano spelen
Ik dans

2 gedachtes over “Monument-taal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s