De mooiste

Lieve Hilde,

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Heerlijk om weer nieuwe dingen te doen en te leren, in een nieuwe omgeving. Ik hoop dat je leuke nieuwe collega’s hebt. Al kunnen ze natuurlijk niet zo fantastisch zijn als sommige van je oud-collega’s 😉

Je vroeg me welke uitdaging ik aan wil gaan. Nou, ik zit er middenin! In september 2019 schreef ik mij in voor de marathon van Rotterdam. Mijn eerste marathon. Omdat ik mezelf wilde uitdagen. Om iets nieuws te doen en de lat dan maar meteen heel hoog te leggen. Tot die tijd was een halve marathon mijn langste afstand.

En nu, bijna twee jaar later, ben ik dan toch eindelijk begonnen met de voorbereidingen. De marathon die oorspronkelijk op 5 april 2020 zou plaatsvinden, staat nu gepland op 24 oktober van dit jaar. Ben ik er klaar voor? Totaal niet. Heb ik er zin in? Zeker.

Ik zat, zoals je eerder kon lezen, in een hardloopdipje. En als ik daar weer uit leek te klimmen, zakte ik weer terug. Toen sporten in groepen weer mocht en ik op Instagram foto’s zag langskomen van mijn oude loopgroep in Utrecht, miste ik dat ineens enorm.

De knop ging om. Ik meldde me aan bij een Rotterdamse loopgroep en dat was precies wat ik nodig had. Een stok achter de deur, maar meteen ook het plezier om samen te lopen. De trainingsschema’s zijn pittig, want ik ben uit vorm. Maar hoe heerlijk dat er weer lijn zit in de trainingen die ik doe. Een ondertussen leer ik ook de stad beter kennen.

In juli start dan ook nog de marathongroep, waarin we worden klaargestoomd voor die mooie Rotterdamse marathon. En hoewel ik in de achterhoede loop, voelt het nu al alsof ik vorderingen maak. Ik heb regelmatig aan wedstrijden meegedaan, vijf-, tien, 15-kilometerlopen en een aantal halve marathons. Maar daar heb ik nooit heel hard voor getraind. Ik liet het altijd maar een beetje afhangen van mijn vorm van de dag.

Maar met een marathon kan dat niet. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, moet ik kilometers maken, sterker worden, mijn uithoudingsvermogen vergroten, mijn conditie verbeteren, mijn eetpatroon aanpassen, sneller worden. Ondanks de voorbereidingen kan ik me nog geen voorstelling maken van wat me op de dag zelf te wachten staat. Dit voelt dus als een echte challenge.

24 Oktober nadert met rasse schreden. Ik kijk ernaar uit en ik zie er tegenop. Maar op dit moment geeft het me vooral energie.

Hoe is het met jouw danscarrière? En heb je al vakantieplannen?

Liefs, Sylvia

Een gedachte over “De mooiste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s