Mijn nieuwste challenge

Lieve Sylvia,

Weet je nog dat ik schreef over de dubbele cijfers die ik steeds zag en dat die dubbele cijfers een aankondiging bleken te zijn van een nieuwe challenge die op mijn pad kwam? Tijd om je over deze nieuwe uitdaging te vertellen.

Nou heb je challenges in vele soorten en maten. Dit jaar was er een man die koppeltje wilde duikelen van Gorinchem naar Rotterdam. Dat is ruim 40 kilometer. Rotterdam heeft hij niet gehaald, maar hij koprolde 20 km en verbrak daarmee onofficieel het wereldrecord.

Of de man die zichzelf als uitdaging had gesteld alle filialen van de McDonalds in Nederland te bezoeken en er ook iets te eten. Dat zijn dus zo’n 255 bezoekjes aan de McDonalds. Dat noem ik nog eens een uitdaging! En ja, hij heeft het gehaald. Voor even althans, want er zijn inmiddels alweer nieuwe filialen bijgekomen.

Zelf ben ik ook wel gevoelig voor een challenge en ik challengete dan ook wat af de afgelopen tijd. Mijn uitdagingen waren wel wat minder opmerkelijk, maar de ingrediënten zijn hetzelfde. Je doet iets wat ongemakkelijk voelt en/of moeilijk haalbaar lijkt te zijn. En stretcht jezelf daarmee iets nieuws te doen. Of iets nieuws te leren, mee te maken of iets te veranderen.

Zo deed ik mee aan challenges om 30 dagen achter elkaar te planken, te mediteren of een week lang geen vlees te eten. Typisch van die dingen die de eerste dagen goed vol te houden zijn, maar dan doorzettingsvermogen vragen om het af te maken.

Tijdens andere challenges waaraan ik meedeed moest je elke keer iets persoonlijks delen in een Facebook-groep met 5.000 andere deelnemers. Iets wat ik echt heel ongemakkelijk en eng vind, maar eigenlijk heel leuk bleek te zijn. Iets kan dus verrassend leuk kan zijn als je eenmaal over je eigen ongemak heenstapt. Soms misschien ook niet, maar dat is dan ook geen ramp.

Want zoals de koprollende man zei: ik wist dat ik Rotterdam niet zou halen, maar door Rotterdam als doel te stellen daagde ik mezelf uit om in ieder geval zo ver mogelijk te komen. Verder dan ik zelf zou denken. (of woorden van gelijke strekking). Het gaat er dus om dat je in ieder geval voor jezelf de lat net iets verder legt, zodat er iets van een uitdaging inzit.

Wat nu mijn nieuwste challenge is die ik ben aangegaan? Een uitdaging van een heel andere orde, maar eentje die alle kenmerken heeft van een echte challenge. Een nieuwe baan! Ongemakkelijk om aan iets nieuws te beginnen? Zeker! Spannend of ik het kan? Dat ook. Maar de beloning is er nu al: blij dat ik het gedaan heb, blij dat ik iets in beweging heb gezet en dat ik nieuwe dingen mag leren en ontdekken!

Zo is het. Als je niets doet, gebeurt er ook niets. Dus daag je zelf uit. Geef jezelf een challenge! Welke uitdaging zou jij aan willen gaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s