Een nieuw begin

Het is kerst. Lekker eten, samenzijn en kerstfilms kijken. Maar ook: tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en plannen te maken voor 2020. Negen highlights uit 2019 en een gedicht ter inspiratie voor het nieuwe jaar.

9x highlights van 2019 :

  • Het concert van Glen Hansard in Carré. Mede-blogger Sylvia en ik zagen hoe Glen met zijn gitaar naar de bovenste ring klom om daar een liedje te spelen. (Ken je deze Ierse singer-songwriter niet, check dan zeker dit nummer .)
  • Ik deed mee aan Buddy to Buddy, een mooi project dat Utrechters en vluchtelingen samenbrengt.
  • Het concert van de altijd indrukwekkende Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam in de AFAS Live. Uiteraard ook samen met Syl . (Of je Eddie Vedder kent of niet, dit filmpje van hem is zeker de moeite waard om even te kijken.)
  • Het overwinnen van mijn gêne om mee te doen aan de eindshow van de leukste dansschool van Utrecht. Met een dans op I’m every woman.
  • Golfsurfen! Deze zomer verbeterde ik mijn surfskills op de golven aan de Atlantische kust in mijn favoriete stukje Frankrijk (zie de foto bovenaan de blog).
  • Een week Ameland met de familie. We vierden de gouden bruiloft van mijn ouders met een weekje Ameland.
  • In mijn eentje reisde ik naar Wales voor een intensieve retreat van 7 dagen. Een reis terug naar het hart, waar ik zeker nog een keer over ga schrijven in een blog.
  • Het concert van De Dijk, waarna ik niet meer naar huis wilde. Een traditionele afsluiting van het jaar voor onze vriendengroep.
  • De start van deze blog 🙂

Het nieuwe jaar voelt als een nieuw begin. Mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar nam ik mee uit Wales van mijn retreat. ‘Don’t let fear stop you’ en ‘Let the longing of your heart show you the way’.

Het gedicht ‘For a new beginning’ helpt me hieraan herinneren. Laat de woorden van John O’Donohue ook jou inspireren:


Awaken your spirit to adventure
Hold nothing back, learn to find ease in risk
Soon you will be home in a new rhythm
For your soul senses the world that awaits you.

John O’Donohue
(lees hier het hele gedicht)

Fijne kerst en een mooi 2020!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s