Challenge

Lieve Sylvia,

Als je ergens een hele goede herinnering aan hebt, moet je het dan daar bij laten en dat koesteren? Of zoek je dat gevoel bewust weer op? Een camping waar je in je jeugd bijvoorbeeld een gouden tijd hebt gehad. Ga je daar later nog eens naar terug? Of laat je het bij die mooie vakantieherinnering?

Dit dilemma heb ik ook bij de boeken van John Irving, jouw favoriete schrijver zoals je vertelt in je laatste blog. En grappig genoeg ook een van mijn favoriete schrijvers uit mijn jonge jaren. Vooral zijn boek ‘Bidden wij voor Owen Meany’, vond ik geweldig. Een verhaal waar ik helemaal in verdween.

Ik heb het boek nog in de kast staan, maar durf er toch niet meer in te beginnen omdat ik bang ben dat het tegenvalt. Net als die camping waar ik niet naar terugga omdat ik denk dat het nu, in een andere tijd en onder andere omstandigheden, toch niet hetzelfde zou zijn als toen. Liever ga ik dus weer op zoek naar iets nieuws.

Ik ben benieuwd hoe John Irving jou nu bevalt en hoe jij hier tegenaan kijkt. Laat jij goede herinneringen intact door ervan af te blijven en ze te koesteren? Of ga jij voor de herbeleving?

Op dit moment lees ik ‘Vallende ouders’ van A.F.Th. van der Heijden omdat onze gezamenlijke vrienden Teun en Gijs het lezen en bespreken in de podcast. Van der Heijden schrijft fantastisch, maar het verhaal heeft wel iets deprimerend jaren ’80-achtigs. Ik zou het je dus niet direct aanraden.

Als je iets wilt lezen wat direct makkelijk wegleest en je meesleept in het verhaal, lees dan de boeken van Joël Dicker. Echte doorlezers. Twee andere boeken die ik prachtig vond: ‘Het enige verhaal’ van Julian Barnes en ‘Het moois dat we delen’ van Ish Ait Hamou. Allebei prachtig!

Ik kom er deze keer niet aan toe om meer te vertellen over de nieuwe challenge die op mijn pad kwam. Want het bleek dat de dubbele cijfers toch een voorspellende waarde hadden en iets nieuws aankondigden voor mij. Maar daarover de volgende keer meer. Eerst wacht mij morgenochtend nog een sportieve challenge: een duik in zee hier in Zeeland waar we op dit moment vakantie vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s