Mijn favoriete tijdverdrijf de afgelopen maanden

Op de een of andere manier moet ik tijd over hebben vergeleken met de pre-coronadagen. Want als ik kijk naar waar ik allemaal tijd aan besteed de laatste maanden, dan denk ik ‘hoe kan dat?’ Hoe past dat in je dag? En ook lekker belangrijk allemaal. Ga eens wat nuttigs doen met je tijd!

Natuurlijk, ik heb ook tijd over. Want dit is wat ik de afgelopen maanden niet meer deed: naar mijn werk fietsen (die brug op en af mis ik echt niet), concerten bezoeken, naar het buitenland gaan, in een drukke kroeg hangen, filmpje pakken en nog zo wat van die dingen die nu ineens heel raar en ver weg lijken…

Maar goed, wat ik deed ik dus wel? Mijn favorieten:

Ik ging heel veel wandelen. Honderden kilometers zo ongeveer. Ik had al in Parijs kunnen zijn, als het niet code oranje was in Frankrijk. Tijdens het lopen, luister ik (net als Sylvia) veel podcasts. Mijn genre: waargebeurde misdaad. Alles wat er op Radio 1 aan waargebeurde misdaadpodcasts verschijnt, vind ik mooi. Daarnaast de Engelstalige series Someone Knows Something, The Orange Tree en Finding Cleo, die ik in 1x heb uitgeluisterd. Aangrijpend en fascinerend wat er in een mensenleven kan gebeuren.

Om de sfeer erin te houden, zette ik elke week nieuwe bloemen in de vaas. Van mijn favoriete bloemist om de hoek.

Ik ontdekte Netflix (ja, daar was ik vrij laat mee). Ik keek eerst alles wat Frans was. Waaronder de serie ‘Dix pour cent’ (fijn al die Franse filmsterren die erin langskomen) en alle Franse films die ik kon vinden. Daarna ‘Emily in Paris’ en mijn nieuwste favo: ‘My octopus teacher’. Ik had nooit gedacht dat ik zo mee kon leven met een inktvis. Aanrader.

Ik sloeg ook aan het bakken. Mijn lievelingswebsite: keukenliefde.nl. Voor recepten die niet kunnen mislukken en heel erg lekker zijn. Zoals de kwarktaart met mandarijn of de zelfgemaakte mango chutney. Maar ik werd ook fan van Miljuschka en haar recepten.

Ik wist niet dat ik het in me had, kwarktaart van Keukenliefde

En ik begon aan een home-edit (grote opruiming van je huis) waar ik eerlijk gezegd niet veel verder mee ben gekomen dan een boekenkast met boeken op kleur. Daarentegen heb ik wel de muur achter de eettafel een fijne make-over gegeven met een nieuw fotobehang van Photowall.se. Ook een aanrader deze site! En het was direct aanleiding om eindelijk eens ‘Breakfast at Tiffany’s’ te kijken want dat is het onderwerp van ons nieuwe fotobehang.

En verder challengete en webinarde ik wat af. Meditatie challenge, stappen challenge, morning sunshine challenge… Voor alles is tegenwoordig een challenge of een gratis webinar.

Van lezen kwam het niet heel veel, maar dat gaat veranderen. Mijn goede voornemen is om zeker een boek per maand te lezen. Eerste boek op de stapel is ‘Het mysterie van kamer 662’. Het nieuwe boek van Joël Dicker, een andere favoriet van wie ik de boeken niet snel neer kan leggen.

Dat waren een paar van mijn favorieten. Heb jij ook aanraders die je wilt delen? Wat doe, kijk en beluister jij de laatste tijd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s